FIN
ENG
Keittiömestari Hans Välimäki on kansainvälisesti tunnustettu kuuden ravintolan omistaja ja keittiömestari. Helsingissä Välimäen ravintoloita ovat belgialainen bistro Rikhard von Trappe, kahdeksanpaikkainen fine dining -ravintola Välimäki sekä Midhill-hampurilaisravintola Linnanmäen huvipuistossa. Tampereella sijaitsevat belgialainen bistro August von Trappe, aasialaistyyppinen Masu Asian Bistro sekä Särkänniemen huvipuiston Midhill. Suomalaisille Välimäki on tuttu myös televisiosta muun muassa ohjelmista Hansin matkassa, Suomen paras leipomo, Top Chef Suomi, Haasta Hans ja Hansin grillibileet.
Välimäki on äkkipikainen ja kärsimätön kaveri, jonka krooninen myöhästely ja kyynisyyttä hipova maailmankuva ei tee hänestä maailman helpointa ihmistä. Uransa varrella Välimäki on suututtanut leegion kollegoitaan ja myös viattomia sivustakatsojia suorasukaisilla mielipiteillään, eikä moottoriturpa osoita minkäänlaisia hiljentymisen merkkejä. Arvostelulle Välimäki on kaikkien kokkien tavoin erityisen herkkä. Yleensä Välimäki kuitenkin tietää mistä puhuu – ainakin kun puhutaan ruoasta.
Vapaa-aikansa Välimäki käyttää matkustellen huippuravintoloita etsimässä. Vain harva, jos yksikään suomalainen kokki, on Välimäkeä paremmin selvillä siitä, missä fine dining -ravintoloissa tällä hetkellä maailmalla mennään. Ruoka ja ravintolat ovat hänelle paitsi ammatti, myös intohimo ja harrastus. Pöytäkumppanina Välimäki on kiusallisen analyyttinen ja kronkeli. Kiitosta hän jakaa vain harvoin: Välimäki on siis täydellinen ravintolakriitikko.
Välimäelle raaka-aineet ovat ruoanlaitossa se juttu. Raaka-aineen on maistuttava mahdollisimman hyvältä sillä hetkellä, kun se tarjotaan. Välimäen mukaan ruoan sesongit ovat kokin parasta aikaa: keväällä suosikkeja ovat parsat ja villiyrtit, kesällä uudet perunat, vesien kylmetessä äyriäiset. Houkuttelevin mahdollinen dilemma on ratkoa, miten raaka-aineesta voi valmistaa annoksen mahdollisimman yksinkertaisesti, mutta maukkaasti.